Izjava o varstvu osebnih podatkov in piškotkih

 

  1. Upravljavec

Uradno ime in sedež podjetja: Založba Karantanija et Orbis d.o.o., Savlje 38, 1000 Ljubljana

Odgovorna oseba, ki je v družbi pooblaščena za varstvo osebnih podatkov: Vesna Jalšovec

01 561 33 19

 

  1. Obvestilo o uporabi in obdelavi osebnih podatkov

Upravljavec sme uporabiti in obdelovati osebne podatke uporabnika spletišča, pridobljene ob registraciji v spletno knjigarno zalozbakarantanija.si, v skladu z vsakokrat veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1, Ur. l. RS št. 94/07).

V skladu z ZVOP-1 sme upravljavec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika. Osebna privolitev je prostovoljna izjava volje posameznika, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki jih zagotovi upravljavec. Osebna privolitev posameznika je lahko pisna, ustna ali druga ustrezna privolitev posameznika.

V primeru uporabe spletne knjigarne zalozbakarantanija.si se za osebno privolitev šteje ravnanje uporabnika, ki ob registraciji v zalozbakarantanija.si na spletu s klikom na gumb “Registriraj me” potrjuje, da je prebral pogoje uporabe ter da se z njimi v celoti strinja.

 

  1. Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene pošiljanja naročil in podporo strankam.

Za namen pošiljanja naročenih knjig hranimo:

–         ime,

–         priimek,

–         naslov,

–         telefonsko številko,

–        naslov elektronske pošte.

 

Osebne podatke uporabljamo pretežno znotraj podjetja Založba Karantanija et Orbis d.o.o., Savlje 38, 1000 Ljubljana. Za potrebe dostave naročenih paketov jih predamo tudi kurirskim službam (DPD, Pošta Slovenije).

 

  1. Privolitev v obdelavo osebnih podatkov

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Šteje se, da uporabnik na spletišču ob registraciji v spletno knjigarno zalozbakarantanija.si, pri kateri s klikom na gumb “Registriraj me” potrdi, da sprejema in se strinja s temi splošnimi pogoji, daje osebno privolitev v uporabo in obdelavo osebnih podatkov, ki se zahteva v skladu s predpisi o varstvu osebnih podatkov. Na podlagi njegove osebne privolitve sme upravljavec osebne podatke obdelovati za namene, ki so opisani v točki 3. izjave o varstvu osebnih podatkov.

 

  1. Iznos

Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije ter jih ne iznašamo v druge države.

 

  1. Obdobje hrambe

Osebne podatke posameznika hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

 

  1. Pravice posameznika (osebe)

Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva:

–         vpogled,

–         popravek,

–         popoln izbris,

–         prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do njegovega preklica.

 

  1. Zavarovanje osebnih podatkov

Upravljavec bo pri obdelavi osebnih podatkov uporabnika in pri ravnanju z njimi ravnal v skladu z zahtevami predpisov o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. 94/2007).

Upravljavec bo zaradi zavarovanja osebnih podatkov uporabil organizacijske, tehnične in druge ustrezne postopke in ukrepe, da se prepreči nepooblaščeno uničenje podatkov, njihova sprememba ali izguba ter nepooblaščena obdelava. Upravljavec ne odgovarja za morebitne napake, ki so posledica posredovanja napačnih podatkov ob registraciji na spletni strani portala.

 

  1. Piškotki in seje (angl. cookies in sessions)

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani. Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.