Tone Partljič navdušil mariborsko občinstvo
Dne 1. 6. 2016

 

Literarni večer s Tonetom Partljičem pred mariborskim občinstvom.

V Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru smo uživali v literarnem večeru in druženju s pisateljem Tonetom Partljičem, literarno strokovnjakinjo Darko Tancer Kajnih in urednico Majo Nemec.

Predstavitev Tone Partljič Maribor2

Številno mariborsko občinstvo je Tone Partljič nasmejal s prigodami in svetlimi trenutki iz svojega življenja. Z Darko Tancer Kajnih sta spregovorila o pisanju, literaturi, kulturi in nasploh vseh prijetnih življenjskih radostih. Po besedah Darke Tancer Kajnih in Toneta Partljiča imajo spominske črtice iz zbirke Hotel sem prijeti sonce prav posebno mesto tako pri pisatelju kot tudi pri bralcih. V Partljičevi prozi se namreč življenjske resnice, vrednote in spoznanja prepletajo s humorjem in igrivostjo na eni strani ter bridkostjo na drugi. Črtice pa glede na družbeno stanje v današnjem času vse bolj pridobivajo na aktualnosti.

Predstavitev Tone Partljič Maribor

Urednica Maja Nemec je predstavila tudi novo, dopolnjeno izdajo knjige Hotel sem prijeti sonce. Letos mineva že 35 let od prve izdaje knjige, zato je pri Založbi Karantanija izšla posebna izdaja te slovenske mladinske klasike. Nova, dopolnjena izdaja poleg vseh originalnih črtic vsebuje še tri črtice iz Partljičeve knjige Slišal sem, kako trava raste in pa povsem novo črtico Miško. V knjigi najdete še hudomušen Partljičev življenjepis in izbrane odlomke slovenskih literarnih strokovnjakov iz spremnih besed.

 

Fotografije: Salon uporabnih umetnosti Maribor